miércoles, 14 de noviembre de 2012

URBAANJAZZ FA 10 ANYS

El llegendari portal que recull l'agenda jazzística de Barcelona celebra avui el seu 10è aniversari amb una festa al Café Royale · Nicolas Point, el creador d'aquest web, ens parla d'aquesta fita en aquest apunt

Quan Nicolas Point, ideòleg, creador de la web Urbaanjazz, va arribar a Barcelona ara fa més d'una dècada  va adonar-se que a diferència d'altres capitals europees, la ciutat no tenia una agenda comuna pel que fa a les actuacions en viu de jazz i músiques afins. Explica que havia d'anar local per local recollint els tríptics de la programació per a saber què s'hi coia. Per facilitar-se la vida va decidir usar els seus coneixements de programador informàtic i crear una agenda digital on-line que li servia gairebé com a agenda personal. La web la van anar descobrint altres aficionants del jazz, i gràcies al boca orella, ben aviat es convertí en una referència.

Ara, 10 anys desde la seva creació, Urbaanjazz és un projecte més que consolidat que ha anat avançant en forma i en continguts. Amb un servei setmanal de newsletter, descomptes en l'entrada per algunes actuacions i possibilitats d'edició on-line per a que els propis músics i aficionats puguin actualitzar ells mateixos l'agenda amb noves actuacions o corregir la informació publicada. D'aquesta manera la web s'assegura que ofereix sempre la informació més actualitzada possible sobre la vida noctura d'una ciutat, Barcelona, en què constantment apareixen i desapareixen espais per tocar, i també d'altres poblacions de Catalunya i de la ciutat de València. En els darrers mesos el web fins i tot ha organitzat trobades dels seus seguidors per veure concerts.

Per cel·lebrar la seva primera dècada de vida, Point ha preparat una nit molt especial, avui, al club Café Royale, a Ciutat Vella, amb la següent programació:

21:30: Jordi Berni Trío
22:30: Whoookam de Dani Dominguez
23:30: Jose Alberto Medina & Xavier Casellas Quartet
24:30: jam session a càrrec de Dani Dominguez
Fi de festa amb el Dj Fred Guzzo

Des de Bad Music Jazz vam voler fer-li algunes preguntes sobre aquesta festa d'aniversari i el projecte d'Urbaanjazz al mateix Nicolas Point, que ha escollit el tema "Afro Centric", de Nelson Project —inclòs en el disc Mode Joe. Vol.2 (Quadrant, 2012)— com a banda sonora per a aquesta entrevista:

1.- Què és UrbaanJazz? 

  Urbaanjazz - Quees? by badmusicjazz

2.- Què destacaríes d'aquest 10 anys d'existència d'UrbaanJazz?

  Urbaanjazz - "lomasdestacadodeestos10años" by badmusicjazz

3.- Alguna novetat destacable de cara al futur?

  Urbaanjazz - Elfuturo by badmusicjazz

Text: Olga Àbalos

No hay comentarios:

Publicar un comentario